Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tervetuloa Phuketiin!

Tässä pieni infopaketti Phuketista sekä Phukettiin saapumisesta. Autamme mielellämme myös henkilökohtaisesti tarvittaessa.

 

Phuket on tullut suosituksi matkakohteeksi viime vuosina - eikä ihme. Monet ovat ihastuneet ystävällisiin ihmisiin,  hyvään ruokaan, lämpimään ilmastoon, hiekkarantoihin ja kristallinkirkkaisiin vesiin. Phuketistakin vielä löytyy keskenään hyvinkin erilaisia alueita ja jokainen voi varmasti löytää sieltä oman paratiisinsa.

Ilmasto

Phuket on ilmastoltaan trooppinen ja kuuluu monsuunivyöhykkeeseen lämpötila pysyy lähes 28 C asteen tuntumassa ympärivuoden. Huhtikuu on kaikken kuumin vuodenaika ja lämpö nousee yli 34:n asteen yläpuolelle. Phuketissa sataa eniten toukokuussa ja syys- lokakuussa mutta sateet eivät  kuitenkaan kestä koko päivää.

Valuutta

Paikallinen valuutta Thaimaassa on Bath. Kurssin voi tarkistaa www.xe.com.  Voit vaihtaa euroja  (EUR) bahteiksi monissa rahanvaihtopisteissä tai pankeissa.  Vaihtokurssi on yleensä parempi kuin suomessa.

Automaatteja  (ATM) löytyy helposti kaikkialta. Noston hinta n 200 thb kerta, plus mahdollinen oman pankkisi kulut. Useimmissa paikoissa luottokortti kelpaa, joskin monissa paikoissa lisäveloitus on 3 %.

Alueet

Vilkas ja hälyisä, baarikärpästen suosima Patong Beach.

Naapurirannat Karon ja Kata tarjoavat rauhaa ja hiljaisuutta.

Nai Harn ja Chalong ovat kovasti nostaneet suosiotaan viimevuosina myös turisti alueina.  Mutta painottuu enemmän pitkäaikaseen asumiseen kuin  runsaaseen hotelli tarjontaan. Uimarannat löytyvät länsirannikolta. Itäinenpuoli on hyvin matalaa, jossa vuoroveden vaihtelut näkyvät selvästi.

Viisumi

Suomalaisten ei tarvitse erikseen anoa viisumia Thaimaaseen alle 30 päivän oleskeluun. Suomessa lentokentältä lähtiessä, on varauduttava esittämään joko Thaimaasta poistumislentolippu 30 päivän sisällä tai viisumi.

Turistiviisumiin voi hakea Suomesta kolmeksi kuukaudeksi (90 päivää). Yhdellä maahantulolla voit oleskella Thaimassa 60 päivää, ja sen jälkeen sinun tulee ostaa lisäaikaa Phuket Town maahanmuutto virastosta 30 päivää (hinta 1900 thb). Katso viisumin hakuohjeet osoitteesta www.thaiembassy.org.

Kuinka tulla Phukettiin? 

Suora lento Helsingistä Phuketiin kestää noin 11 tuntia. Reittilentoja helposti saatavilla Bangkokin, Singaporen, Hong Kongin tai esim. Kuala Lumpurin kautta. Kätevä tapa etsiä lentoja on erilaiset hakukoneet, halpalentoyhtiöt esim. Tiger Air, Bangkok Airways, Air Asia ja Nok Air.

Voit tilata kauttamme kuljetuksen hotellille tai ottaa taksin/bussikuljetuksen.

Liikkuminen

Liikenne on  vilkasta ja välillä jopa ruuhkaista.  Paikallisbussi liikkuu noin ilta 6 saakka ilman aikatauluja pääkadulla ja kyytiin voi hypätä vilkuttamalla kadulta.  Tarjolla on Tuk Tuk kuljetusta tai  mopotakseja. Kauttamme voit myös vuokrata mopon tai auton lomasi ajaksi omaan käyttöön.  Autamme varamaan myös lauttamatkoja esim. Phi Phi / Krabi/Lanta

Ruoka

Lämpimän ilmaston lisäksi yksi syy Thaimaan suosioon matkailumaana lieneekin sen vastustamattoman herkullinen keittiö. Värikkäät ja tuliset curryt, mehevät merenelävät sekä riittoisat riisiruoat ovat monelle se loman kohokohta Thaimaahan matkustettaessa. Katukeittiön kojuista tai vaunuista voi syödä halvalla  tai nauttia  tyylikkäissä ravintoloissa kuitenkin edulliseen hintaan.

Tietoa mobiili-internetistä

Thaimaassa toimii 4G-verkko, mutta se ei vielä kata koko maata. Pre paid liittymän voi ostaa ja sen saa internet yhteydellä tai pelkkällä puhelin ominaisuudella. Useimmissa paikoissa on käytössä free WIFI. Iltaisin internetyhteys voi hidastua, mutta toimii kohtuu hyvin.

Ostokset

Phuketin suuret tavaratalot ovat Central Festival, Phuket Town ja  Jungceylon, Patong. Voit nauttia myös tori- ja markkinatunnelmasta Katan, Karonin, Patongin markkinoilla sekä  suurilla Phuket Townin (Naka Market) viikonloppumarkkinoilla. Ja uusia ostoskeskuksia on tulossa  2018.