Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Sukelluskohteet Phuket

 

Phuketin sukelluskohteet ovat päiväkohteita, joihin lähdetään Chalongin satamasta. Kohteille järjestetään 2 ja 3 sukelluksen retkiä aluksesta riippuen. Lähes kaikille alla mainituille kohteille pääsee päivittäin.

 

Racha Yai Sukellussyvyys 5-30 m

Suosituin ja olosuhteiltaan helppo lähikohde Phuketissa. Saaren itäpuolella on runsaasti erillaisia koralleja ja kaloja, lisäksi kohteeseen on rakennettu keinoriutta jossa mm. lepakkokalat viihtyvät. Länsipuolella on suojaisa puokama ja jylhät kalliomuodostelmat.Molemmat soveltuvat loistavasti myös snorklaajille.

Racha Noi Sukellussyvyys 15-40 m

Tällä saarella runsaasti kohteita myös kokeneemmille sukeltajille. Veden alainen maisema todella monipuolinen ja vaihteleva. Täällä voi nähdä myös isompia vedeneläviä kuten mantoja ja hyvällä tuurilla valashaita.

King Cruiser Sukellussyvyys 15-35 m

Yksi kuuluisimmista ja suurimmista hylyistä Etelä-Thaimaassa. Kaksirunkoinen autolautta King Cruiser upposi 1997 Phi-Philtä tullessaan. Aika, suolainen ja lämmin vesi on nakertanut hylkyä, mutta silti se on kohtuullisen hyvässä kunnossa. Paljon skorpioonikaloja, mureenoja .

Shark Point Sukellussyvyys 5-25 m

Kaunis kohde, joka muodostuu kahdesta erillisestä pinaakkelista, joista toinen on pinnalla näkyvissä ja toinen pinnan alla. Molemmmat huikaisevat kohteet voit nähdä yhden sukelluksen aikana. Paljon pehmeää korallia ja kalaparvia. Leopardihait myös viihtyvät täällä. Näkyvyys vaihtelee 10-30m

Anemone Reef Sukellussyvyys 5-30 m

Shark Pointin ja King Cruiserin lähellä oleva erittäin kaunis ja värikäs riutta, jossa on runsaasti elämää, tonnikala- ja makrilliparvia sekä nimensä mukaan Nemo-kaloja. Myös kilpikonnat viihtyvät täällä.

Koh Dok Mai Sukellussyvyys 5-35 m

Merestä pystysuoraan nouseva pieni saari. Saaren seinämät kuhiseevat elämää. Suurissa parvissa uiskentelevat lasikalat, barracudan poikaset. Suojaisat seinämät tarjoittavat äyriäisille erinomaiset elinolosuhteet, hummereita ja pieniä rapuja on pesiytynyt tällä saarelle sankoin joukoin. Täällä voit nähdä myös merihevosia.

Phi Phi saaret Sukellussyvyys 5-25 m

Phi Phi saarten ympärillä sijaitsee lukuisia sukelluskohteita,  jotka soveltuvat niin aloitteleville kuin kokeneemillekin sukeltajille. Täällä on erittäin hyvä mahdollisuus nähdä riuttahaita ja merikilpikonnia. Alueella on paljon elävää korallia, mm. isoja lehtikoralleja.